Журналистката Илиана Беновска се разделила с "България търси талант", защото не била съгласна да е съучастник в търговията на таланти, призна тя в ефира на "Радио К2".

Беновска смятала, че шоуто е с идеалистични цели, дори и някой да я смята за наивна или глупава. Вярвала е, че се заражда една нова генерация от млади хора, които са носители на талант и позитивизъм и се опитват да създадат една по-смислена среда.

"Питам се каква беше дефиницията на "талант" в договора, който аз сключих, от името на радиото, нека да отбележа, на стойност 15 000 лева за 4 месеца. Талантът е нещо уникално и индивидуално, то не е групово и да се опитват да ми шепнат на мен в ухото кого трябва да класирам, без да са ми дали ясна информация, нарочно даже не са ми я дали, какво са избрали зрителите. И аз действам по свой критерий и казвам: "Този е талантлив", и после възниква конфликт – защо ти не номинира едикой си?", обясни журналистката.

Тя зададе и въпроса защо Ники Илиев, който е гласувал винаги както нея без да са се уговаряли, не го отстраняват. Журналистката попита също така колко пари остават в телевизията и за продуцентите, след като стойността на шоуто е приблизително няколко милиона, а тя е взела 15 000 лв.

"Въпросът е много голям, дали ние имаме право, аз, в лично качество, Илиана Беновска в жури, и институциите bTV, "Седем-осми", фирмата на Слави Трифонов, продуцент, да манипулираме духа, духовността на хората?", продължи с въпросите си Илиана Беновска и добави: "Допуснаха леля Мария да продължи чрез втори шанс, която пее силно цинични и кръвосмесителни песни. Аз какво да правя там, да се усмихвам със силно начервени устни, със силно накъдрена косичка, с хубави дрешки?", продължи с питанките Беновска.

Тя бе категорична, че няма да става участник в манипулации, на лъжи, на дезинформация на никого, срещу каквито и да било пари.

"Аз се разделих с "България търси талант", защото не бях съгласна да съм съучастник в търговията на таланти в името на шоуто, на зрелището, а може би и на продажбата и покупката!", още веднъж категорично подчерта тя и добави, че преди време е отказала и на предложението да участва във VIP Brother.

Илиана Беновска заяви в ефир, че не се е карала с Дарина Павлова и въобще не се кара с никой.

"Напоследък на няколко пъти ми се наложи да повторя, че ако има война, аз прилагам дипломацията, ако не спечеля с дипломация – печеля войната! Аз не се карам с никого, който не ми е на нивото", обясни тя.