Поголовна сеч се извърша в гората на село Дивотино под предтекст, че е санитарна, съобщиха жители на селото пред zaPernik.com. За един-два месеца в землището на Дивотино е изсечена голяма част от иглолистната гора. Според хората горската мафия сече здрави и прави дървета.Дивотинци са направили клипчета и снимки на сечтта, които с разпространяват в социалната мрежа. На тях се вижда, че масово са изсечени дървени трупи, приготвени за товарене.

"Всички в Дивотино знаят за проблема и докато се товарят тировете, всички са се сгушили и мълчат", коментират хората.

„Сечта се очаква да продължи до септември месец, дотогава от нашата гора няма да остане нищо”, обезпокоени са дивотинци. Хората са писали и до Агенцията по горите, но все още чакат отговор.

През това време тировете с натоварените трупи продължават необезпокоявано да се извозват незнайно къде, а дърветата падат... от санитарната сеч.

Ако това продължи, хората са готови за излязат на протест, за да защитят гората си.

От съобщение става ясно, че се извършва" отгледна сеч: пробирка по ползвателно за сеч номер 0220754/17.01.2015г.". Изпълнител е фирма ВЕРДД ЕООД Перник. В съобщението е посочен и сръкът за сечта - от 20.01.2015 до 31.08.2015г.