"Тези 17 камиона с нелегални цигари минали ли са? От тук нататък ще се крият такива сигнали, а ще се показват разкритията".

"Ваньо Танов е камикадзето на Бойко Борисов", каза депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Той коментира ситуацията с митничарите, задържани във връзка с огромна пратка нелегални цигари на ГКПП Капитан Андреево.

"Тези 17 камиона с нелегални цигари минали ли са? От тук нататък ще се крият всякакви такива сигнали, а ще се показват разкритията", заяви той в предаването "ДикOFF” по Нова тв.

"Преди като ги казваме тези работи, се смееха. А сега хората с очите си видяха какво става. Ваньо Танов не можа да ликвидира контрабандата, но е на път да ликвидира митниците. Слава Богу, премиерът размисли”, заяви Ревизоро по повод решението на Бойко Борисов да не слива Агенция "Митници" с НАП, каквито намерения има.
 
По-рано в неделя премиерът коментира в Свиленград, че директорът на "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1. 6 млрд. лева. Той обеща да бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им и да разбият каналджиите.
 
На въпрос дали е съгласен с думите на Борисов, че граничари и митничари действат като организирана престъпна групи, Ваньо Танов каза пред Нова телевизия, че това, което е станало на Капитан Андреево, е извършено от престъпна група, която за своята дейност използва държавни служители.

"Това е ставало и на други места и това е проблемът. Наивно е да се смята, че това е дело на пет митничари. Става въпрос за организирана престъпна група, може би с международно участие. За съжаление в повечето случаи се стига само до най-ниските нива – задържане на митничари и граничари. Така или иначе не сме успели да стигнем до върховете”, обясни шефът на митниците.

"За първото тримесечие на годината контрабандата на цигари е достигнала на нива между 5 и 6%. Това го доказва и ръстът от приходи от продажбата на цигари”, похвали си Ваньо Танов.

"Голяма част от контрабандния пазар е задоволен от нелегално производство на официални фабрики”, допълни той.