46-годишен шофьор на самокатастрофирала кола е разбил с юмруци устната на служител на Пътна полиция, псувал и обиждал колегите му, а накрая потрошил врата в ареста.
Екшънът се е разиграл в събота в 2 часа през нощта. Екип на КАТ получил сигнал за блъснат в дърво крайслер до бл.305 в кв.“Чародейка“. Униформените отишли на място, но водачът К.М. от Русе отказал да излезе от колата. Единият катаджия започнал да прави снимки на катастрофиралата кола, тогава шофьорът изскочил навън и му забил няколко крошета в лицето, като сипел ругатни и псувни по адрес на униформените. От устната на ударения полицай потекла кръв.
На помощ бил повикан екип от Второ РПУ, който задържал К.М. и го отвел в управлението. Там той продължил да буйства, да псува и да обижда наред всички униформени и отказал да даде проба за алкохол.
Битият полицай е прегледан и е установено, че му е нанесена лека телесна повреда. Хулиганът е задържан за 24 часа с полицейско разпореждане и е откаран в следствения арест. По случая е започнало полицейско производство. Там обаче изцепките на К.М. продължили. Докато го настанявали в килията, той псувал и ритал стените и вратата, която не издържала на агресията му и се счупила.
Всички действия на К.М. са документирани, срещу него е заведено второ досъдебно производство за хулигански действия, нанесени телесни повреди и унищожаване на имущество. С прокурорско нареждане буйният водач е задържан в ареста за три денонощия.
Както „Утро“ писа, в четвъртък пиян шофьор във фирма за производство на перилни препарати хулиганства по подобен начин и също нападна полицейски служител. Той отишъл на работа видимо много пиян и при опит да запали двигателя на камиона, управителят и един работник препречили пътя на возилото и се обадили в полицията. На помощ също се притекъл екип на Второ РПУ. Пияният водач обаче ударил полицайката и й разбил носа. Той също бил откаран в управлението, където отказал да даде проба за алкохол.