Отборът на Евертън разби Манчестър Юнайтед с 3:0 в мач от 34-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Гудисън Парк" в Ливърпул.

Само преди седмица мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал обяви, че отборът е направил най-доброто си представяне през сезона при загубата с 0:1 от Челси, но днес неговите възпитаници бяха потресаващо слаби и заслужиха тежката загуба. Гостите владееха топката през повечето време, но бяха абсолютно беззъби в атака, докато "карамелите" се възползваха от аматьорските грешки на противниковата защита, за да стигнат до убедителния успех.

Джеймс Макарти изведе домакините напред в 5-та минута, след като с лекота премина през Дейли Блинд и Пади Макнеър, за да прати топката под крака на Давид де Хеа. Джон Стоунс удвои преднината на своите в 35-та минута с първия си гол за Евертън, възползвайки се от слаба намеса на Антонио Валенсия, преди да се разпише с глава след центриране от корнер.

През втората част играчите на Юнайтед тотално се изгубиха на терена и не създадоха нито една опасност пред Тим Хауърд, а в 74-та минута комично изпълнение на бранителите в червено позволи на Кевин Миралас да оформи крайното 3:0. Цялата защита на Юнайтед спря да играе, защото бе оставила Ромелу Лукаку в засада, но нападателят остави топката за излизащия от задна позиция Миралас, който не сбърка сам срещу Де Хеа.

По този начин Евертън продължи с добрите си изяви в последно време и се изкачи до 10-та позиция с 44 точки, докато Манчестър Юнайтед е на 4-то място с 65 точки - 7 повече от преследвача Ливърпул, който обаче е изиграл мач по-малко.