Днес е мачът на годината! За русенския баскетбол, за русенския спорт!
В 18 часа съдиите Владимир Цеков, Красимир Стойнов и Татяна Вълчева ще изведат отборите на „Дунав 8806“ и „Нефтохимик“ в третия им двубой от финалните плейофи. След водачество от 2:0 в серията пред „сините феи“ стои последна решителна стъпка с победа в поне в един от двата домашни дуела. Така триумфът ще е четвърта поредна титла в клубната витрина.  
„Залата трябва да е вулкан, какъвто я видяхме и чухме за последно на 3 май 2014 година!“, зове надъхано rusebasket.com
Логиката повелява, че в двубои като днешните трибуните на добрата стара зала „Дунав“ отново ще се пукат по шевовете. Така е във всички генерални мачове, когато публиката стои плътно до отбора си. Препоръката ни към зрителите е да побързат за билетите с цена от 3 и 5 лева, защото се предполага, че залата ще напомня за Дядовата ръкавичка. 
Приятелско предупреждение към по-горещите фенове - не се поддавайте на каквито и да било провокации! „Дунав 8806“ вече сърба попарата на бургаските баскетболистки в подобен плейоф, когато мачът в Русе бе прекратен заради „покушение“ срещу Вера Перостийска и серията, а оттам и титлата отиде по дяволите. 
И малко статистика - при победа днес или утре „Дунав 8806“ ще спечели петата си титла в Националната лига и по този начин ще се изравни по трофеи с отбора на „Нефтохимик“. С повече златни купи от държавното първенство могат да се похвалят само два тима - „Славия“ е с 8, а „Левски“ - със 7. „Миньор“ и „Академик“ /Сф/ са с по 4 първи места