Дунав победи "Две могили" с 4:0 в мач от 24-ия кръг на първенството в Североизточната "В" група. Двубоят се игра на Градския стадион в Русе.

Преди срещата домакините бяха изведени от част от най-младите надежди от детско-юношеската школа на клуба. Тя пък започна повече от добре за "драконите". Още в първата минута Николай Колев се възползва от разбъркване в противниковата отбрана след пряк свободен удар и откри резултата с точен изстрел в горния десен ъгъл за 1:0. Последваха множество пропуски пред гостуващата врата, а в 25-та минута и дясната греда спаси "Две могили", след като Мирослав Будинов засече центриране в тяхното наказателно поле.

Играта продължи да се развива в полето на гостите, но следващото попадение дойде едва в 43-та минута. Диян Димов стреля прецизно от 10-ина метра и направи 2:0. На почивката в гостуващия тим бе извършена вътрешна рокада, след като вратарят Георги Рачев бе заменен от бранителя Дургут Ахмедов. Рачев от своя страна бе сменен само минута след подновяването на играта.

В 49-та минута пък резултатът стана класически. Георги Чакъров бе спънат от защитник на "Две могили" в наказателното поле и главният рефер Йонко Пенев отсъди дузпа. Атанас Атанасов бе точен и направи 3:0. В 65-та минута Мирослав Будинов вкара за 4:0, след като засече с глава центриране отдясно на Николай Парнаров. Въпреки непрестанните атаки и изстрели към вратата на гостите резултатът остана непроменен.

След този мач отборът на Дунав продължава да води убедително в класирането на Североизточната "В" група, като след 24 мача има актив от 70 точки и голова разлика 104:9. В следващия кръг "драконите" гостуват на "Белица" на 2 май, събота, от 17 часа.