Запознайте се с 13-годишната Стефани от Хюстън. Нейният баща живее и работи на борда на Международната космическа станция. Двамата са разделени от около 400 км по вертикалата. Двамата си липсват един на друг изключително много, пише A Plus, цитиран от Обекти.бг.Автомобилният производител Hyundai реши да направи каквото може, за да ги сближи. Компанията подканва Стеф да напише кратко и прочувствено съобщение до баща си.

Впоследствие с помощта на цели 11 Genesis коли, Hyundai изписва “Steph ♥'s You” в пясъка на пустинята Невада. Съобщението е толкова голямо, че може да се види от Космоса.

Всяка буква е широка около 30 метра, а цялото послание се разпростира на около 5 кв км. Нещо повече - Книгата на рекордите на Гинес го признава за най-голямото изображение, създавано някога от следите на автомобилни гуми.

Прекрасно е да виждаме как модерните технологии помагат на хората да поддържат връзка с онези, които обичат. Дори и единият да е здраво стъпил на Земята, а другият - да се рее в космическото пространство.