С 250 км/ч от София до Пловдив. За тази фрапираща скорост на пътя алармира читателят на Dnes.bg Иван Пеликански.

Главните герои във видеото са се постарали да документират с доста добро качество своето "геройство", а за да не остане съмнение, че са "баш" шофьори, са го качили и в социалната мрежа, за да се похвалят.

"Пиша ви с надеждата, че малкото ми останало доверие в МВР ще бъде оправдано и ще последва адекватна реакция. Пиша и защото вярвам, че последните години България върви в правилната посока и гражданското общество наистина съществува. Искрено вярвам, че в българското общество моралът е основен социален регулатор и гражданската активност е все по-растяща. Убеден съм, че единственият начин да се "преборим" със статуквото е самоинициативата да решаваме проблемите заедно, а не да чакаме да бъдат решени от някой друг", пише ни Иван, който е решил да не остава безучастен към своеволията на пътя.

Като нарушители той посочва трима мъже – Даниел Мечката, Лазар Лазаров и Михаил Николов. И трите момчета са от София.

"Това са състезателите, които не само застрашават живота на околните и нарушават законите, но и с цялата си наглост и простотия парадират с това в социалнните мрежи. Състезателите, за които човешкия живот няма и капка стойност, защото си позволяват да карат с 250 км/ч. Състезателите, които имат чувството за безнаказаност, защото се възприемат за мутри и са се качили на скъпа кола. Състезателите, които виждаме всеки ден и не правим нищо, а после четем или гледаме за поредната жертва на пътя", допълва Иван.

От профила на Даниел Мечката във Facebook, който е качил и въпросното видео, се вижда, че той е любител на екстремните скорости и не за пръв път качва клип на високи обороти.

"Докато няма сурови наказания за нарушителите - винаги със страх ще пускаме децата си навън, винаги със страх ще пресичаме улицата и ще продължаваме да четем за поредните погубени животи на пътя. Поздрави и нека да сме живи и здрави", завършва апелът си Иван.