Валежите от запад ще спират. В източната половина на страната, главно преди обяд, все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране.

В неделния ден, 19 април, от северозапад, север ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен. Застудяването обаче ще продължи и температурите, особено дневните чувствително ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 10° и 15°, а минималните сутринта между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се повиши.

В планините облачността ще е променлива, значителна над Рило-Родопската област. На места ще превалява дъжд, над 1800 м – сняг. Вятърът ще отслабне, но по билата ще е все още умерен от северозапад. Ще застудее, максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около минус 2°, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. След обяд от север валежите ще спират. Вятърът ще отслабне. Максимални температури на въздуха 11-12°, температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.

В понеделник повече слънце ще има преди обяд, вятърът ще е слаб до умерен от запад и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Около и след обяд от север ще започне увеличение на облачността, на отделни места и ще превали. Вятърът ще се усили, особено в Дунавската равнина. През нощта срещу вторник превалявания ще има на повече места.