Дюните на къмпинг ”Китен" са засипани с пръст, съобщи Нова телевизия.

Стопаните на къмпинг "Китен" нямат право да засипват мястото с инертни материали, тъй като това са дюни, заяви инж. Таня Манолова, директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас.

В  района на къмпинга е било извършено заравняване с инертни материали. По думите на инвеститора Стамо Стамов целта е да се отстранят последиците от бедствията, предизвикани от поройните дъждове миналата година. 

"Това не са дюни. Това не е природно богатство, а са кампиращи площи.Спазили сме всички наредби", каза стопанинът на къпминга, като допълни, че на обекта се работи по правилника за отстраняване на щетите от бедствията. 

По думите му ако се изпълни желанието на екозащитниците, това би прогонило туристите, които от дълги години идват да летуват в къмпинга.

 Според инженер Манолова обаче в района категорично става дума за дюни.

 "Би следвало да се проведе процедура за съгласуване на строителната дейност с община Приморско. Те от своя страна следва да поискат становище от нас дали територията попада в дюни. Щяхме да отговорим положително и нямаше да има разрешение за тази дейност", заяви тя.