1000 лева глоба наложи районният съд в Търново на хирурга от МОБАЛ д-р Калин Везнев. Санкцията е за хулиганство, извършено на 18 юни миналата година. Той натресъл юмрук в лицето на младеж и налагал с бухалка друг, защото били паркирали пред кооперацията, в която живее.

Ильо Трифонов и Борислав Каменов отишли с автомобил до гараж на улица "Акация 21" в централната част на Велико Търново, където имало автомонтьор. Двамата мъже паркирали, за да изчакат майстора да приключи с друга поръчка и да им погледне колата.

В този момент д-р Везнев, който живее точно срещу работилницата излязъл от блока си, качил се в собствения си автомобил и потеглил. При слизане от тротоара се откачила предната му броня. Веднага на помощ притичал майстора, който наместил бронята, но хирургът вече бил "подпалил" и бързо намерил къде да си излее гнева. Видял колата, пред която били Ильо и Борислав и без те да имат отношение към случката с бронята, започнал да крещи по младежите. "На кого е тази кола тука, чакай сега ще й нарежа гумите", развикал се Везнев. Започнал да блъска в гърдите Борислав, след което му стоварил юмрук в лицето. После хирургът се върнал до колата си и извадил дървена бухалка. Младежът се уплашил и побягнал по улицата, а Везнев хукнал след него като крещял, че само да го стигне, ще му "резне зелката". После започнал да налага с бухалката другия младеж, който стоял слисан пред колата.

Хора от жилищната кооперация, станали свидетели на грозната саморазправа, подали сигнал на тел. 112. На място бил изпратен полицейски патрул. "Единият го маркирах, но лекичко, другия малко повече. Съжалявам, трябваше малко повече да ги бия!", твърдял Везнев пред униформените.

Срещу него било започнато досъдебно производство, но тъй като бил с чисто съдебно досие, прокуратурата внесла предложение за освобождаване от наказателна отговорност.

През септември м.г. д-р Калин Везнев бе изведен с полиция от МОБАЛ, след сигнал, че е искал подкуп от сина на пациентка. У него били намерени предварително белязани пари, но до момента не му е повдигнато обвинение.