Самолет А320, собственост на руския авиопревозвач „Аерофлот” и изпълняващ полет от Москва до Букурещ, днес се върна на летище Шереметиево около половин час след излитането си, съобщи Интерфакс. Причината е отказ на шасито да се прибере след като самолетът се отлепил от пистата.Кацането е минало нормално и няма проблеми за пътуващите в самолета. В момента машината е закарана в техническия отдел на летището ,където ще й бъде направен обстоен преглед и установена причината за възникналата неизправност, потвърдиха и от прес-службата на Шеиреметиево.

Решението самолетът да се върне на летището е на командира на полета, той е предпочел да не рискува, казаха още от летището. Инцидентът е почти пълно копие на случилото се с правителствения "Фалкон", когато делегация, водена от Бойко Борисов кръжа в небето над София и не тръгна за Брюксел заради същия проблем. 

Това е трети поред инцидент с А320 след трагедията в Алпите миналата седмича и драматичното приземяване в канадския град Халифакс миналата нощ.