На 31 март 2015 г. (вторник) от 14:00 ч. в зала 8 на Националния дворец на културата (НДК) ще бъдат връчени наградите от ежегодното национално проучване „Кой е най-добрият град за живеене в България?”, организирано от вестник „24 часа“ и “Дарик радио”.

За първи път на същата дата ще бъде представено и списанието годишник „Най-добрите градове за живеене в България“.

По традиция голямата награда за „Най-добър град за живеене в България“ се връчва от президента, а отделно ще бъдат раздадени и награди като „Най-зеленият град“, „Най-добрият град за икономика“ и др., като тази година за първи път е предвидена и специална награда от името на НДК, която ще бъде връчена лично от директора на Двореца г-н Мирослав Боршош.

Проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България” представлява мащабно изследване на вестник „24 часа“ и “Дарик радио”, което обхваща големите български градове, оценени по 28 различни критерия за добра градска среда.

На база статистически данни за всеки отделен град и лична оценка на репортерите на вестник „24 часа“ и “Дарик радио” ежегодно се съставя класация на българските градове, която се обявява на специална церемония. Освен крайното класиране в нея се връчва и награда на читателите, която се определя чрез интернет гласуване.