Главният акционер в ЦСКА Александър Томов направи любопитен коментар във връзка с драматичните събития на Армията от последните дни.

Томов обясни в ефира на БТВ, цитирани от Гонг, че срещу "червения тим" се води кампания. Томов конкретизира още, че лични пари в ЦСКА не е влагал, или по-точно те са малка сума, като поясни, че средствата са на фирми свързани с него.

Бе обсъдена и заплата на Стойчо Младенов, като Томов обясни точните ѝ параметри.

Припомняме, че ситуацията в ЦСКА се нажежи, след като Юлиан Инджов заяви, че иска да поеме клуба, но в последствие обяви, че финансовто положение го притеснява и се отказа. Така започнаха серия престрелки.

"Няма притеснително в посрещането ми от феновете. Фенове искат да получат собствеността върху ЦСКА", започна Томов във връзка с това, че група фенове са го очаквали пред входа на медията, за да изискат от него да им прехвърли акциите на тима.

"Аз нямам доверие на Юлиан Инджов, загубих го. Неговата отговорност за тези 10 дни бе да заплати средства за заплати на играчите. Отказът му бе в последния ден. Ако не се бяхме намесили, клубът щеше да се разпилее. Срещу ЦСКА от доста време се води мащабна кампания. Не е трудно да се види, когато се отворят медиите. Когато медиите се използват само в една посока, това винаги намирисва".

"ЦСКА ще получи лиценз. Изключено е да играем срещу "бистришките тигри". Вчера бяха платени заплатите на футболистите. Мисля, че г-н Инджов се отказа нарочно. От тук насетне има изготвен план, ЦСКА да плати за лиценза. Не са 1 милион парите. Ние не питаме от къде се намират парите за заплати във вашата медия. Около 800 хиляди са нужни за лиценза. Този 31-и март като срок не е сакрално нещо. Винаги има възможности. Ако някой иска ЦСКА да бъде зачеркнат...самият факт, че се води кампания срещу втория в класирането, не е за добро. Ако има една публичност, това винаги води до успех" добави Томов.

"Радостта от моите очи изчезна заради това, което се случва. Има кампания срещу ЦСКА, която се води от месец и половина. Трудно ми е да идентифицирам онези, които водят атака. Това е задкулисието. Убеден съм, че има атака. Истината е, че ЦСКА е претендент за титлата и ако това се разбута, печели другият съперник. Тъгата ми е за цялата страна, защото в България продължават да се случват такива неща".

"4.9 милиона за първия отбор, около 4 милиона стари задължения. Около 2 милиона за текущи разходи. Всичко това счетоводно е изнесено пред феновете и журналистите. Невъзможно е да се поддържа отбор като ЦСКА с под 5 милиона. 4 милиона да върнем стари задължения, това не е малко. Не е разточителство. Всички са на предела. Някои работят без заплати. Треньорското ръководство получава пари, защото през периода на старото ръководство не са получавали пари и сега се натрупаха".

На въпрос дали заплатата на Стойчо Младенов е била 35 хиляди лева месечно, а на сина му Младенов-младши - 10 хиляд лева, галвният акционер каза: "През миналата година двадесет и няколко хиляди, а през тази година по договор ще получи 10 хиляди увеличение и така ще взима 32 хиляди лева заплата".

"Заплатите в Лудогорец са по-високи от тези в ЦСКА. В ЦСКА има таван на заплатите на футболисти – 15 хиляди лева. Не е хич просто, ако свалите разхода за заплати, сваляте отбора. Ние завършихме първи през есента. Това е като къщата, ако искате да сте добре, трябва да инвестирате. Преди да сме стигнали до края, ЦСКА е подложен да удари".

"Неетичен е въпросът колко пари имам в джоба. Но аз твърдя, че всички в ЦСКА – Котев и Тодоров, са вадили пари от собствения си джоб. Не всички са като Кирил Домусчиев, който има заводи и морски флот зад себе си. Истината е, че ако имаше един Кирил Домусчиев в ЦСКА, щеше да е по-добре. В ЦСКА има пълна прозрачност. Ако някой иска това да спре, няма да мине номерът".

"Минал съм данъчна проверка и приключи отлично. Това са пари на различни фирми, свързани с мен. Атаката продължава, има хиляди други хора и те знаят истината. Аз лични средства не съм влагал, т.е имам, но са малко. Другото са фирмени средства, на фирми свързани с мен".

"Никога не съм откраднал и стотинка. Това бе само даване. Самият въпрос обаче всява съмнение. Александър Томов никога в живота си не е пипал чуждо", завърши силно Томов.