Вината на Винарски съюз-Нисово са добре познати в региона, страната и чужбина. Те печелят ежегодно отличия, които само подкрепят старанието на целия екип да предлага добри вина. За верните си почитатели и за откривателите на качеството с марка Винарски съюз избата стартира промоция във фирмените си магазини на бул.“Цар Освободител“40 и на ул.“Давид“ в Русе.
Изба Нисово е проектирана от Димчо Райнов през 2006 година, който използва дългогодишния си опит в бранша, за да създаде перфектното съчетание от специално отглеждани лозови масиви и модерни технологии. Винарната произвежда висококачествени червени и бели вина, както, разбира се, и розе, които през последните години бързо печелят признание и пазарни позиции не само у нас, но и в чужбина.
Обяснението изглежда клиширано, но е действителен факт - в Изба Нисово качеството е издигнато в култ. Отглеждат се само френски сортове, с които технолозите под ръководството на Емил Райнов експериментират и следят тяхното развитие през годините с една-единствена цел - да произведат вина с изключителен характер. 90% от грижите за лозята се извършват на ръка, за да се намали максимално технологичният натиск. От белите сортове емблематичен за избата е Совиньон Блан, a от червените - Каберне Фран.
Когато гроздето достигне оптимална зрялост, започва гроздоберът в прохладните сутрешни часове. Така се запазват максимално ароматът на всеки сорт. Близостта на избата до лозовите масиви е голямо предимство, а за високото качество допринасят уникалната природа и благоприятният климат на Природен парк „Русенски Лом“. Правилното отглеждане на лозята и качеството на добива в избата е поверено на Христомир Райнов.
За да се поддържат възможно най-високите стандарти в производството, се осигурява напълно затворен цикъл - от отглеждането и прибирането на гроздето до бутилирането на вината. Съвременната техника, с която Изба Нисово разполага, дава възможност на екипа от технолози да създава висококачествени вина притежаващи много добре изразена сортова специфика.
 Технологичният подход към всеки сорт е строго индивидуален с цел да се постигнат характеристики, специфични за конкретния сорт и реколта. Избата разполага с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, избено помещение и две дегустационни зали. Вината отлежават във френски дъбови бъчви, които деликатно омекотяват и трайно допълват вкуса на виното.
Тази година природата не бе благосклонна към винопроизводителите. Лошото и дъждовно лято, късният гроздобер намалиха както добивите, така и качеството на реколтата не само в България, но и в цяла Европа. На фона на всички природни катаклизми ние можем да се поздравим с добра и качествена реколта, която, сме убедени, че ще е в основата на хубави вина, заяви Димчо Райнов.
 

Винарски съюз получи и най-голямия приз на Винен индекс 2014 - Производител на годината

Конкурсът Винен Индекс 2014 присъди отличието червено вино на годината за червено вино Хорс Валей Резерва реколта 2011, произведено от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За първа година избата получи и приза - Производител на годината от същия конкурс.
Червеното купажно Риджид Елм Резерва от сортовете: Каберне совиньон, Мерло, Каберне фран и Пти вердо печели две поредни години най-високото отличие - златен медал.
Избата, или по-точно Риджид Елм Резерва спечели през 2012 година в рамките на конкурса най-високото отличие - Червено вино на годината, а златен медал получи Хорс Валей Резерва.
Конкурсът се провежда ежегодно от Института за изследване на виното и спиртните напитки в София. Участниците преминават през четири етапа, от които се избират най-добрите вина получаващи шанс за участие във финалния кръг за бяло и червено вино на годината. 
Важно е да се отбележи, че от ключово значение за класиране във финалния кръг е коефициентът на успеваемост на всяка проба, а не броят на изпратените проби.
 

Пет отличия от 8 проби на Винария 2015

Пет отличия от представени 8 проби за дегустация получи Винарски съюз-Нисово на тазгодишното изложение Винария 2015 в Пловдив. Наградите получи Емил Райнов, а удовлетворение за признанието бе изписано на целия екип на фамилия Райнови, които развиват успешно този бизнес
Ето и наградените вина:
Barrel reserve Rigid elm 2011- златен медал
Horse Valley reserve 2011 сребърен медал
Horse Valley Каберне фран 2012 - сребърен медал
Raynoff Каберне совиньон 2012  - сребърен медал
Rозе Rigid Elm 2014 - сребърен медал 

 

Високи международни награди от Канада, Франция и Австрия

Само през последната 2014 година избата може да се похвали с  множество международни отличия :  
- сребърни медали за Horse Valley  Chardonnay и Horse Valley  Меrlot от престижния конкурс SELECTIONS MONDIALES DES VINS в Канада, чийто домакин отново бе град Квебек, столицата на провинция Квебек.
Това е най-големият и най-важен винен конкурс в Северна Америка. Провежда се ежегодно от 1983 година под патронажа на престижни международни институции като Международната организация за лозата и виното (OIV), Международния съюз на енолозите (UIOE) и Световната федерация на водещите международни изложения за вина и спиртни напитки (VINOFED).
И тази година престижно международно жури от над 70 водещи винени специалисти в света от повече от 30 страни оцениха вината и защитиха мотото на конкурса „Жизненост, Неутралитет и Качество“. 
- сребърни медали за „Horse Valley  Sauvignon Blanc“, „Horse Valley  Reserve“ и „Merlot Raynoff“ от AWC VIENNA, 2014 - престижен международен конкурс за вина и спиртни напитки.
- бронозов медал за „Muscat Raynoff“ от „Мuscats du Monde 2014“  във Франция - специализиран конкурс за мускатови вина от цял свят.