Ако все още не сте решили как да прекарате неделния ден, от клуб-ресторант „Асансьора“ са се погрижили и ще ви изненадат с неделен брънч-бюфет с неограничена консумация на разнообразни домашно приготвени ястия. Брънчът ще стартира тази неделя, когато ще бъде и откриването на лятната тераса. Брънч е смесица между закуска и обяд, затова от заведението за начало на закускообяда определят времето от 11 часа, а краят му ще бъде според настроението на клиентите, но за предпочитане е да бъде най-късно до 15 ч.
Само срещу 10 лева клиентите на заведението ще се насладят на прясно изпечени кифлички, свежи салати, супи, апетитни топли и студени предястия, месни и вегетариански ястия, прясно изпечени хлебчета, домашни десерти и сезонни плодове. Като на истински прием гостите ще бъдат посрещнати в лятната градина (ако вали - в коридора) с шампанско и хапки от пушена сьомга и черен хайвер. Отпивайки от чашата, те ще влязат в основната зала на ресторанта, където ще ги очаква богат избор от ястия. Клиентите ще могат да опитат четири вида кифлички - солени, със сирене и два вида сладки. Пет вида салати ще задоволят вкусовете на посетителите - зелена салата, настъргани моркови, краставици, домати и домати чери. Огромен избор от основни ястия ще предложи брънчът в неделя - мини свински шишчета, мини пилешки шишчета, мини кюфтенца, мини кебапчета, мини наденички, свински и пилешки каренца. Почитателите на агнешкото ще могат да опитат агнешките главички, а за любителите на постните ястия са предвидени задушени зеленчуци микс, аспержи, броколи и бъркани яйца. „Асансьора“ ще предложи и два вида супи за неделния брънч - шкембе чорба и крем зеленчукова. За пиене гостите ще могат да избират между кафе, чай, пунш и айран.
Кралско място е отделено за основните десерти на заведението, които клиентите ще могат да опитат на брънча в неделя. Завладяващ е вкусът на вулкана от шоколад - шоколадово суфле със синьо сирене, доната с боровинки и сметана, крем брюле, а истински шедьовър е тортата от броколи.
Верни на традицията, от „Асансьора“ отново са подготвили нови предложения за менюто през април. Те ще изненадат клиентите си с един килограм овкусени и мариновани свински ребра на метър, гарнирани с пържени картофки и още нещо, както и един килограм пикантна домашна наденица на метър, сервирана с пържени картофки. Другото ново предложение е обезкостена агнешка главичка със зелена салата и ориз с джоджен. Клиентите ще могат да опитат пилешките трътки на скара или тиган с пържени картофки, както и пепър стек, сервиран също с пържени картофи. Мешаната скара е сред останалите нови предложения и включва свинска вратна пържола, пилешка пържола, кюфте, кебапче, сервирани със студена гарнитура.
За клиентите на заведението, нови и стари, може би е интересно защо то носи толкова любопитно име. Както е известно, в Русе са се случили много неща за първи път в България. Едно от тях е първият асансьор, който бил монтиран именно в сградата, в която се помещава клуб-ресторантът. Тя е построена през 1896 г. по предложение на австрийския инженер Иван Майор. Възложители са семейство Розали и Соломон Блаущайн - евреи, потомци на преселници от Австро-Унгарската империя. Соломон Блаущайн бил търговец и запален филателист. Той посетил Световното търговско изложение в Чикаго, където новите технологии и напредъкът в промишлеността му направили огромно впечатление. Когато се върнал в родния си Русе, построил търговска сграда, която кръстил „Чикаго“.  Двата горни етажа били шикозен хотел „Букурещ“, в сутерена имало нощен локал, а плоският покрив на зданието бил оформен като висяща градина-панорамно кафене. Безспорно най-голямата атракция бил монтираният вътрешен асансьор, с който посетителите на кафенето били качвани и спускани ръчно от четирима здравеняци, които компенсирали липсата на електрозахранване в града. Това е първият известен асансьор в България. През 1909г. барът и хотелът на Соломон Блаущайн са затворени от властите, а след промените от 1944г. в сградата е настанена Народната милиция. Градината е унищожена и на нейно място е изграден цял етаж с арестантски килии за задържаните нарушители.
Клуб-ресторант „Асансьора“, който този месец отвори врати с нов собственик и персонал, посреща своите гости в две обособени зали с общо 30 места, а през топлите и слънчеви дни посетителите може да хапнат във външната градина, която е от затворен тип също с 30 места. Безупречно обслужване и изкушаващи кулинарни шедьоври са специалитетът на заведението. Там може да се насладите и на изтънчено обедно меню в уютна и спокойна обстановка с лека и неангажираща музика.