Тийнейджър, опитал да избяга от "бързата ръка" на закона, ще престои 24 в ареста. Временната мярка е заради опита му да избяга от проверка на патрулиращи полицаи. Инцидентът станал на 1 март 2015 година в 08,40 часа в Плевен.Патрулиращ полицейски екип се движил по улица "Кара Кольо" в Плевен след лек автомобил марка "Опел Вектра", за който имало съмнение за съпричастност в извършване на престъпление, съобщава pleven.utre.bg.

По-късно полицаите установили автомобила, паркиран на тротоарна ивица на улица "Г. Кочев". При опит за проверка, водачът на автомобила отворил предна лява врата на колата и я подкарал на заден ход. При извършване на маневрата ударил с вратата на "Опел"-а 37-годишен полицай.

За респектиране на нарушителите друг полицай от екипа произвел три предупредителни изстрела във въздуха със служебен пистолет "Макаров".

Установено е, че водач на автомобил "Опел Вектра" е 17-годишен от Плевен – неправоспособен. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. За престъпление по чл. 270 от НК е уведомен прокурор и продължава работа разследващ полицай, известява МВР-Плевен.