"Потресени сме всички, още не мога да осъзная, как може такова нещо да се случи, в този малък град като Велико Търново да бъде извършено такова жестоко убийство. Не знам въобще извършителят може ли да се нарече човек", сподели шефът на Вероника в мебелния магазин Георги Недев.

"Не мисля, че е циганин или клошар, такъв може да излезе, да дръпне чанта, но не и да убие брутално", смята управителят.

Във фаталния ден Вероника си тръгнала по-рано от работа - в 18.45 ч. Нямало клиенти и той освободил продавач-консултантите, сред които момичето и нейния нов приятел Мартин. За 1 и 2-ри март тя си взела отпуск, за да отиде на рождения ден на баща си в Никопол.

"В магазина остана само касиерката. Двамата колеги на Вероника Иван и Мартин ме чакаха на паркинга, за да ги откарам с колата, защото сме в една посока, те живеят в кв. "Пишмана". Тя си беше тръгнала. Предпочиташе да си ходи пеша. Има един от мениджърите, който се прибира към центъра на града и й е предлагал да я кара, но тя отказваше. Вероятно Мартин, когато е бил с неговата кола, я е карал", обясни Георги.

След изчезването на Вероника, той многократно опитвал да се свърже по телефона с гаджето й, което имало да ползва почивки, но той не отговарял.

"Вероятно не е в състояние след случилото се", допуска управителят.

Според него никой от персонала не минавал по опасната пътека между гарата и южния пътен възел към града, освен още една служителка. Тя обаче ползвала маршрута само по светло, а вечер си чакала автобуса.

"Много пъти съм я предупреждавала да не минава оттам, но тя казваше: "Не, аз си тръгвам". Дано да открият убиеца", споделя колежката на Вероника Кристина.

Всички определят убитото момиче като много свестен, позитивен и отворен човек.

"Нямаше притеснения да разговаря с непознати, затова и беше наета. 7 месеца работи при нас", допълва Георги Недев.