Близките на убития Борис Борисов - Боби Белята се надяват да имат възможност да отмъстят за него. Първа сред желаещите се нареди вдовицата му Здравка Борисова-Тути, пише "България Днес".

"Загубих мъжа си. Не, не го загубих! Отнеха ми го! Никога никой не не ме е обичал толкова много!!! Не знам как дори да опиша това, което чувствам - иска ми се да умра и едновременно да живея, за да убия хората, които ми го взеха!", споделя през сълзи жената на убития.

Тя и още десетки близки изпратиха вчера застреляния 39-годишен кримигерой по последния му път. Църквата на гробищата в столичния кв. Бояна се оказа тясна да побере всички, които дойдоха да си кажат сбогом с бившия автомобилен състезател. Повечето от присъстващите приличаха на излезли от гангстерки филм - с кожени якета и тъмни очила, които не свалиха дори в храма. Около гробището гъмжеше от джипове и луксозни лимузини.

Сред опечалените се забелязваха зетят на Таки Даниел Боримиров и съпроцесникът на Борисов - Камен Балбузанов-Куката. Боби Белята бе положен в затворен ковчег, тъй като бил надупчен с 13 куршума. До ковчега бяха двете му деца Мартин и Борис, които държаха портрет на баща си. За него венци бяха изпратили приятелите му от различни автомобилни клубове.

"Помнете Боби с добро!", обърна се вдовицата му към събралите се негови приятели. "Имах честта и удоволствието да съм жената на Боби! Той сподели 21 години от живота си с мен, направи ме майка на децата си и негова съпруга! Възпита ме и ме изгради като тази, която съм днес аз! Не заслужаваше да умре така, но знам, че има Господ и той ще накаже гадините, които ми го отнеха", написа Здравка в социалните мрежи.

Докато чакаха, хората в траур не спираха да обсъждат съдбата на Боби Белята и коментираха кой може да иска смъртта му. Той бе ликвидиран в четвъртък вечерта в колата си край езерото в кв. Казичене. Килърите, които най-вероятно са били двама, изстреляли голям брой куршуми, а повечето от попаденията са на много близко разстояние едно от друго, което според криминалистите е показателно, че става въпрос за професионалисти. Смята се, че Белята е познавал екзекутора си, защото го е качил в автомобила си. Разследващите проверяват какво е правил разстреляният в близост до оградата на затворническото общежитие. 

Криминалистите се опитват да установят кой е човекът, който повикал Белята на среща. Проверява се и телефонът му, за да се изясни с кого е говорил последно. Една от версиите е, че разстреляният е доставял пратка с дрога, за която му било заплатено с куршуми. Боби Белята е сочен за един от приближените на изчезналия наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. Двамата израснали заедно в жк "Люлин". Според разследващите след изчезването на Таки бизнесът му бил поет от дясната му ръка Христо Вартерян - Ицо Исуса. След като той също духна, Боби Белята останал да отговаря за групировката в България.

Предателство

Боби Белята бе подсъдим заедно с още 17 души, сред които Любо Чука, Камен Куката, Радо Слънцето, като бригада за наркоразпространение. Процесът срещу бандата все още не е тръгнал, понеже единият подсъдим е задържан в Турция. На последното заседание по делото преди десетина дни сочените за лейтенанти на Таки се ожалиха от предателство. Според тях известен бандит с прякор Белята пропял пред ченгетата и сключил споразумение, за да се отърве. По данни на подсъдимите ставало дума за Лъчезар Борисов - Лъчо Белята.