Владимир Кличко въобще не бил впечатлен от Тайсън Фюри, с когото трябва да се срещне до края на годината. Официалният претендент за титлата му на Световната боксова организация победи Кристиан Хамер с технически нокаут.

“Гледах мача му и определено не сме впечатлени от показаното срещу треторазреден противник. Ако иска да се противопостави на Кличко, трябва да има повече мощ и бързина”, заяви мениджърът на украинеца Бернд Бьонте. Има голяма вероятност срещата между Кличко и Фюри да е на легендарния стадион “Уембли” през септември.


След 24-ата си победа на ринга 206-сантиметровият британец се изцепи, че следващият в списъка е именно украинският хегемон в тежка категория. Според някои от най-авторитетните анализатори обаче Фюри няма шансове срещу световния шампион. Всъщност той не стигна особено лесно до успеха над непретенциозния Хамер. Преди двубоя Фюри направи друг силен коментар - този трябва да го нокаутирам и ако съм изпил пет литра алкохол преди мача, отсече гигантът. Двамата бяха близо до сбиване по време на кантара, но бяха разтървани бързо от щабовете им. Хамер се държа повече от достойно до 8-ия рунд, въпреки че получи някои тежки удари. В крайна сметка след една добра серия на Фюри от ъгъла на румънеца хвърлиха кърпата.

Преди около две години устатият британец избяга от мач срещу нашия Кубрат Пулев. Първоначално той прие предложението, но в крайна сметка отказа да се бие срещу Кобрата с мотива, че парите били малко.