Футболистите на „Дунав“ като че ли вече могат да празнуват завръщането си в „Б“ група, защото победиха като гости с 2:0 „Тича“ /Долни Чифлик/, а прекият им съперник за първото място „Калиакра“ угасна с 1:2 срещу домакините си от „Суворово“! Разликата между русенския и каварненския отбор набъбна вече на отчайващите 10 точки и само чудо може да свали дунавци от върха във „В“ група. По програма те ще са домакини на всички по-сериозни отбори и ако не си позволят някакво отпускане, едва ли ще допуснат някаква грешка.
Тази развръзка с голямата преднина на „Дунав“ стана факт още в първия кръг от пролетния дял на шампионата.    
Едно голямо „браво“ и за тима на „Суворово“, който направи през есента бойко реми като гост на „Калиакра“, а сега отказа каварненци от играта с победа при откриването на новия си терен. Един от головете в каварненската врата бе дело на записалия един сезон с екипа на „Дунав“ опорен халф Даниел Венков.
Русенският отбор игра на една врата при гостуването си на „Тича“, но първото полувреме завърши при 0:0. След почивката домакините бяха наказани с гол на Мирослав Будинов след удар с глава. Влезлият като смяна Йордан Димитров направи 2:0 в 65-а минута.
При 2:0 „Дунав“ трябваше да получи в своя полза две дузпи, но силистренският съдия Димитър Желязков подвикнал на русенските футболисти: „Що да ви давам дузпи, като водите в резултата?!“      
Дебют за „Дунав“ в края на мача записа новото попълнение Денис Цолев.
В следващия си мач на 7 март дунавци ще бъдат домакини на „Черноморец“ /Бяла/. Двубоят на Градския стадион ще започне в 15 часа. 
„Дунав“: Цанков, Парнаров, Милчев, Колев (76 - Мартин Иванов), М. Димов, Д. Димов, Васев, Раденцов (81 -Цолев), Будинов, Чакъров, Читаков /46 - Димитров).