Манекенката Анна Дурицкая, пред очите на която бе убит Борис Немцов, е заявила по време на показанията си, че има частична загуба на паметта. Обяснението на 23-годишната красавица е, че след кървавото престъпление е изпаднала в шок. Следователите са разпитали основния свидетел на убийството на политика-опозиционер, но младата жена не е успяла да даде особено полезна информация на разследващите. Анна Дурицкая казала, че не си спомня нито как е изглеждал убиецът, нито автомобила, с който той е избягал веднага след покушението.В същото време следователите узнаха подробности за личния живот на Немцов и Дурицкая. Двамата се запознават в Турция преди три години. Веднъж в месеца манекенката лети от родния си Киев в Москва, за да се види с доста по-възрастния си любовник. 

"Пред следователите Дурицкая е разказала, че и този път е пристигнала, както обикновено, на "Шереметиево", където я чакал Немцов с шофьора си. Двамата отиват в апартамента на политика на улица "Малая Ординка". Вечерта момичето отива в салон за тайландски масаж, а Немцов - на интервю в радио "Ехото на Москва". Около 21,30 часа двамата се срещат в кафене "Боско" в ГУМ, за да вечерят. След това, към 23,30 часа двамата тръгват пеша през Москворецкия мост. До тях спира автомобил, светъл на цвят, от който излиза човек. Изтичва след Немцов и няколко пъти стреля в политика. След това килърът се връща в колата и се отдалечава от мястото на убийството", е разказала Анна пред разследващите, съобщава Lifenews.ru. 

Изпадналото в шок момиче не може да даде точно описание на убиеца, както и каква е била марката на автомобила, с който той се е движил. 

Според запознати вероятно ще се наложи да се прибегне до помощта на психотерапевти, за да бъде възстановена паметта на манекенката. "Не е задължително човек да получи травма на главата при катастрофа или удар, за да загуби частично паметта си. При стрес се получава т.нар. стресова амнезия, която преминава в повечето случаи след известно време", коментира психотерапевтът Владимир Файнзелберг.

Както стана ясно, след като е дала своите показания, младата жена се е отказала да бъде защитен свидетел. Тя е поискала само да се върне възможно най-бързо в родния си Киев. Следователите обаче смятат да я разпитат отново, тъй като е ключов свидетел на хладнокръвното убийство. 

В момента Анна се намира в дома на един от сподвижниците на Немцов. Жилището е под засилена охрана - Анна не излиза никъде. 

В същото време стана ясно, че Дурицкая и друг свидетел на убийството на Немцов - Виктор М. са дали описание на килъра. "Търсим мъж с ръст 170-175 см, нормално телосложение, късо подстриган, тъмнокос. Бил е облечен със сини дънки и кафяво яке", казва източник от следствието.