Министър-председателят Бойко Борисов е опериран тази сутрин от скъсан менискус и вече се чувства добре. Това заяви по-рано днес Севдалина Арнаудова, директор на пресслужбата на Министерски съвет.

От думите и стана ясно, че операцията е извършена в столичната болница "Софиямед". От болницата съобщиха, пък, че Борисов вече е извън упойка и се възстановява, а операцията е продължила два часа. Най-вероятно Борисов е получил травмата в четвъртък вечерта.

Операцията на коляното на премиера е била наложена, поради скъсан менискус с дислокация. Оперативната интервенция е извършена от завеждащия Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ "Софиямед" доц. д-р Антони Георгиев. Той поясни, че предстои да бъде назначена индивидуална програма за рехабилитация, включваща предимно кинезитерапевтични занимания на Борисов. Той ще бъде изписан утре. При подобен тип интервенции, възстановяването до нормални, включително и спортни натоварвания е 1 месец, коментира доц. д-р Георгиев. Той увери, че не е необходим продължителен болничен престой. След като премиерът бъде изписан утре ще може да ходи, но при намален режим на натоварване. При всеки един спорт може да се усуче коляното му и да получи такава травма. Докторът е посъветвал Бойко Борисов да намали рисковите спортни натоварвания като футбола, за да няма последващи такива моменти, но не и да спре да спортува като цяло.