Татяна Дончева определи оставката на Георги Първанов като лидер на АБВ като 50% театър. "Решението да се гласува за дълга е взето със знанието на Първанов и Румен Петков, бъдете сигурни. Другото е театър", обясни позицията си лидерката на "Движение 21"."Вижте как обяви Георги Първанов оставката си - рано сутринта, когато хората са чули какво говори между банята, миенето на зъбите и телевизията", каза Дончева в сутрешния блок на Нова телевизия. Според нея има задкулисни договорки с премиера Бойко Борисов и условия, които са поставили АБВ и вероятно са били изпълнени.

"Няма да коментирам оставката повече. Ще говорим какво ще стане през април. Да видим къде ще я внесе Първанов и дали изобщо ще я внесе", заяви още Татяна Дончева.

"ДПС не ги коментирайте въобще. Те си имат друга игра. Искат да запазят местата на своите хора в държавната администрация. Те ще искат следващият президент да бъде избран с тяхна подкрепа, а според мен те не бива да бъдат допускани в това. Следващият президент трябва да бъде избран без ДПС. Слушайте мен, а не слушалката", изрепчи се Дончева на водещия Виктор Николаев.