Разгадаха мистерията с двете позвънявания от прочулия се като номер на Смъртта на Мтел към бургаската ученичка. Момичето, което учи в елитна езикова гимназия, за свой ужас откри, че има пропуснати обаждания на 29 януари т.г. в 00.07 и 00.08 от несъществуващия вече GSM 0888 888 888, закрит, след като всичките му притежатели бяха пратени в отвъдното - Владимир Грашнов, Косьо Самоковеца и Константин Дишлиев.
16-годишната ученичка изпадна в истерия, тъй като втори ден никой не й отговаряше от съдбовния 0888 888 888. „Няма как да има манипулации чрез софтуер на номерата на входящите обаждания. След като има позвъняване от този номер, значи съществува и абонат на Мтел зад него”, твърдяха пред Флагман.БГ служители от компанията.

Оказа се, че има начин. Приложението е само за IPhone и се казва Voxox, разкри Флагман.БГ. „Чрез него могат да бъдат вкарвани каквито си поискате номера и те да бъдат изписвани на телефона на човека, който търсите. Можете даже да изпишете номера на самия човек, който търсите”, разкри наш читател.

Разговорите с това приложение се таксували на 7-8 лева за минута. Много тейнейджъри се шегуват с връсниците си по този начин. Най-вероятно бургазлийката е била жертва на черния хумор на неин таен обожател.