Лидерът на партията "Ред, законност и справедливост" Яне Янев е назначен от премиера Бойко Борисов за съветник в Министерския съвет.

От правителството потвърдили информацията, съобщава "24 часа". Назначението на Янев е станало преди 3 дни - във вторник, а в момента се търси кабинет за него в сградата на Министерския съвет. Янев ще съветва Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Поне това били заявените от него планове, тъй като все още Борисов не е издал заповед какви ще са ресорите му.

Янев беше председател на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-ото народно събрание. Бил е и член на комисията за контрол на ДАНС. Той не участва на последните парламентарни избори, а декларира подкрепата си за ГЕРБ. На президентския вот през 2011 г. партията му сложи билбордове с надпис "Ще уволня Борисов", с които агитираше за своя кандидат Атанас Семов. След като отпаднаха на първия тур обаче, от РЗС подкрепиха кандидата на ГЕРБ и настоящ президент Росен Плевнелиев.

С назначението на Янев 11-те места в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов вече са попълнени.