Двама чужденци записаха изненадващо вчера тренировка с „Дунав“. Нигериецът Бродрик Осоро и Рамдан Мохамед, който е роден в Алжир, се включиха активно и в следобедното занимание.
„Не мога да преценя какво могат, тъй като сутринта работихме без топка“, обясни пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
И двамата играчи са на проби, дошли в Русе по препоръка на мениджъра Петър Заберски.
Осоро е на 22 години и е типичен централен нападател. Последният му ангажимент е бил във втородивизионен австрийски отбор.
Другият новодошъл футболист е на 26 години. Неговата сила е като опорен халф - позиция, на която Великов по принцип търси човек. Мохамед има френски паспорт, като последните му мачове били за втория отбор на гранда „Андерлехт“.
Засега не се знае колко ще е времето, в което новите момчета трябва да убедят Веселин Великов, че заслужават екипа на „Дунав“. Има вероятност старши треньорът да прецени до два-три дни дали да им даде шанс, или да им даде пътя. Сигурно е, че евентуалните попълнения на отбора ще бъдат гледани под лупа в първата контрола на „Дунав“. Както писа „Утро“, русенският отбор ще гостува тази събота в Разград за мач срещу младежкия тим на „Лудогорец“.
Междувременно стана ясно, че младежите на разградчани ще имат нов старши треньор. Това е бившият футболист на „Черно море“ и „Нефтохимик“ Веселин Бранимиров, който преди няколко сезона бе част от треньорския щаб на „Левски“ /Сф/.