Бандата на Черния Роди, сочена за извършител на убийството на предприемача Митко Дамянов и съпругата му и на бизнесмена Борислав Манджуков, е правила наказателните си акции с изключителна бруталност и жестокост. Затова в началото на операцията никой не е искал да сътрудничи на полицията. Това обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод разкритията на полицията относно престъпленията.

„Не можеше да намериш кой да каже две думи за тези лица“, каза той. Когато, обаче, членове на групата са били арестувани, хората постепенно започнали да говорят. „Сега не можем да се отървем от свидетели“, допълни Лазаров. Той направи и връзка между варненската група и арестуваните т.нар. семейни килъри на Мила Георгиева.

„Мартин Георгиев (син на Мила Георгиева) живее с дъщерята на лидера варненската група Радослав Калчев – черния Роди. Имаме още върху какво да работим, за да не олекваме. Искам да благодаря на премиера и главния прокурор, че се създаде нужната организация, за да се впрегне целия ресурс на държавата, за да можем да ви предадем днес тази информация. Имаме разбита организирана престъпна група, която е действала с изключителна жестокост, даже бруталност“, заяви Лазаров.

„Хората искат да съдействат. Това е нормален процес. Срещу тези хора са събрани куп доказателства по НПК”, допълни той.

Както вече съобщихме Радослав Калчев – Черния Роди е сочен за лидер на варненската група килъри. Нейни членове са: Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев – Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Николай Недялков Цветков – Чубака, който също се издирва, Петър Благоев – Петрето, Христо Георгиев – Тополския, Николай Илиев – Мазния.

Двете убийства в София са извършени от две крила на групировката. Николай Тошев – Чирпанския и Галин Мирчев – Жорко са организирали убийството на Манджуков. Семейство Дамянови пък са ликвидирани от крилото на Радослав Калчев и Николай Цветков.

„Мотивът за нас е ясен“, заяви Лазаров.

На разследването са съдействали много „саморазкаяли се участници“ в групата. Има, обаче, и множество други доказателства, които са готови да бъдат вкарани в обвинителен акт.