21 век, свят на престъпления и издевателства. Всеки ден се сблъскваме с грозната действителност на нашето съвремие. Дали обаче сме се замисляли колко престъпно се отнасяме към нашите тела, на какъв стрес са подложени и какви блюда им поднасяме?

Подобно на седемте смъртни гряха, международна платформа за поръчка на храна Foodpanda класира седемте калорийни бомби, ужасно вкусни и също толкова вредни, ако прекалим с количествата им.

На първо място са пръжките – тези апетитни, силно запържени сланинки са повече от вкусни, особено, ако са гарнирани с хубав сос или поднесени в качамак. Истината обаче е, че са изключително вредни, поради високото количество на мазнини. При честа употреба водят до повишаване на холестерола.

Консумираните по цял свят пържени картофи са на второ място – любима храна на повечето хора. Българите са едни от най-големите консуматори на скорбеления зеленчук. Той е изключително полезен, ако не е пържен, но тогава не е толкова вкусен и предпочитан. Тъй като това е една от любимите храни на децата, се препоръчва да се консумира по-рядко, като се пържат в зехтин, вместо в олио.

Третото място е за Фаст фууда – вкусни вредни, те са навсякъде около нас. В забързаното ежедневие няма нищо по-лесно от това да хапнем един бургер, с много сосове и майонеза. Това е предпочитана храна сред студенти и ученици, а прекомерната употреба определено може да навреди на правилното функциониране на организма.

Дунда палачинка – за тези, които се питат какво е това – това е истинска калорийна бомба и представлява голяма палачинка, която се пече в тава. И макар малките количества на брашно и захар в нея има около 200 гр. масло, като прибавим и шоколада за намазването, я прави в престъпно вкусна и доста тежка.

Шоколадово суфле – този фонтан от вкусове и аромат е изключително разпространен и много вкусен. За съжаление в него има големи количества яйца, шоколад и масло. Комбинация, което е кошмар за нашето тяло.

Месо със сметана – комбинацията е лоша и тежка, а когато е гарнирана и с топено сирене и гъби я прави истински убиец за храносмилателната ни система

Колбаси – на последно място са всички колбасни изделия. За съжаление, произходът на месото в тях е неясен, което ги прави опасни и вредни.

Не забравяйте, че всичко консумирано с мярка е полезно, колкото и вредно да е.