Един час лежах до Антъни Куин в хотелската ми стая в Триполи, но нищо не се случи. Един час си говорихме и не стана нищо, за което съжалявам. Това каза пред Нова телевизия Вера Дукова, майката на починалия бохем Дим Дуков, спомняйки си за времето, в което е била стюардеса.
„Видяхме се с него при един полет и отидох да го помоля да се види с екипажа, но той си четеше книга. След това го забавих при слизането и се заговорихме. Той разбра, че не сме араби, а българи, и се разбрахме да се видим. Казах му в кой хотел съм и той дойде. Аз си почивах, а той легна до мен. Говорихме си за всичко - за фермата му да коне, за къщата му в Рим, за семейството, за децата, но нищо не се случи”, спомни си тя.

Вяра е станала стюардеса, след като близък познат се застъпил за нея. „Шест часа ме разпитва куката, която ме одобряваше за работата. Накараме да се подпиша под документ, че ще докладвам след всеки полет. Не съм го правила. Бях стюардеса до 1968 година на Тодор Живков. Много случки съм имала с него. Беше много свестен човек. Лъжат, че е плюскал като говедо. Много обичаше да хапва геврек с козе сирене”, разказа още Вяра Дукова.

С неприязън си спомни сега, че е получавала много неприлични предложения. „Намеците са грозни. Почнаха да ми пипат ръчичките. Ръкуване със среден пръст в дланта бе ясен знак. Такива бяха намеците. Считаха, че сме лесни, а не беше така”, завърши майката на Дим Дуков.