Аржентинецът и бразилецът с по 2 гола в Елче.

Барселона спечели убедително с 6:0 при гостуването си на Елче в среща от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион и отново скъси до една точка дистанцията с лидера Реал (Мадрид). Лионел Меси и Неймар вкараха по два гола, а по веднъж се разписаха още Жерард Пике и Педро. Фажир от домакините бе изгонен в 57-ата минута след втори жълт и съответно червен картон.

Домакините от Елче бяха без бившия футболист на „Левски” Гари Родригес, който е на Купата на африканските нации в Екваториална Гвинея с тима на Кабо Верде.

Каталунците се забавляваха на терена на съперника и бе само въпрос на време да поведат в резултата, а това се случи в 35-ата минута, когато Шави изпълни бързо фаул, центрирайки към накателното поле, където Пике овладя на гърди и промуши топката през двама защитници и вратаря, давайки аванс на гостите.

След почивката голямата звезда на Барса Лионел Меси и бразилецът Неймар се развихриха и сътвориха голово шоу. Първо в 55-ата минута Неймар финтира един съперник, след което беше препънат от Серхио Пелегрин и последва дузпа, реализирана от Меси, които удвои преднината на каталунците. Две минути по-късно Фажир от домакините бе изгонен след втори жълт картон за спъване на Рафиня.

В 69-ата минута Неймар отбеляза красиво попадение след асистенция на Меси и авансът на каталунците стана класически, а след още две минути двамата отново навързаха бранителите на домакините с двойно подаване и бразилецът вкара втория си гол в мача за 4:0 в полза на гостите, които вкараха още два гола до края на срещата.

В 88-ата минута и Меси се разписа за втори път в мача след пас на Бартра, а в последните секунди Педро (90+3) оформи крайното 6:0 за каталунците.

Елче – Барселона 0:6
0:1 Жерард Пике (35), 0:2 Лионел Меси (55-дузпа), 0:3 Неймар (69), 0:4 Неймар (71), 0:5 Лионел Меси (88), 0:6 Педро (90+3)