Софиянката Добринка Божилова се оплака във фейсбук за зверски побой, нанесен от полицай. Тя твърди, че ченге я е млатило в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

“В метростанция “Надежда” беше нанесен побой върху мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи”, описва случката 37-годишната Божилова.

Последвала “акция” на полицая. “Равносметката: приятелят ми - с белезници и в последствие със счупена ръка. Аз - с окървавено лице, счупен нос и множество отоци и кръвонасядания.... Само за 4 минути...”, пише пострадалата и публикува снимки. На тях се вижда, че двете ѝ очи са посинени, има и оток на носа.

“Винаги съм си мечтала за перманентен грим, но чак пък толкова!”, коментира пострадалата под снимка със синина и пита “А как да се покажа пред децата си (на 3 и 8 години)?”.

Споделя, че съпругът ѝ дошъл да ѝ донесе личната карта. “Аз съм полицай бе, аз имам оръжие и всичко мога да направя в този момент”, казал пребилият я полицай на мъжа.

Споделя, че след побоя полицаят извикал подкрепение, “ които веднага се погрижиха за неговата защита пред закона, вместо да ни окажат първа медицинска помощ”. Публикува и съставеният и обвинителен акт за хулиганство. По него може да отнесе до 2 затвор или пробация, както и обществено порицания “Пребита, задържана и обвинена. Не е ли абсурд???”, пита Божилова.

Тя обаче си извадила медицинско. Заключението на лекаря е, че е нараняванията ѝ “могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалата”. 

МВР: Била е пияна, държала се е агресивно, пострадал е наш служител

Божилова и придружаващ я мъж започнали да псуват служителка на метростанция “Надежда” заради отказа ѝ да им продаде билети, тъй като били пияни, се казва в официалната позиция на МВР.

Жената повикала помощ, но двамата почнали да псуват и ругаят пристигналия полицай. Ченгето пострадало при опита си да ги задържи и затова извикал на помощ колегите си от Второ РУП. Едва тогава полицаите успели да ги задържат и да ги отведат в районното. По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство.

За охраната на метрото отговаря МВР, обясни шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев. Той потвърди, че тече проверка на инцидента.