Настоящето управление няма алтернатива. Това, което стана с пенсионните фондове, трябва да ни послужи за поука. Трябва да има механизъм за арбитраж между коалиционните партньори, когато стигнем до такава ситуация. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ Мартин Димитров, съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок.
"Ние не искаме да разбиваме коалицията. Най-нормалното е да се състави работна група от нас, ГЕРБ и патриотите, която да приеме текстове към пенсионната реформа, които да удовлетворяват всички. Президентът трябва да наложи вето върху спорните промени, защото те са противоконституционни. От вчера има решение за такава работна група, която да приеме компромисен вариант. Това ще стане след Нова година. В лицето на финансовия министър Владислав Горанов видях голям ентусиазъм по темата. Иска ми се да видя същия ентусиазъм и упоритост и по други теми", категоричен беше Димитров.

"Нямаме отговор на въпроса - защо ДПС гласуваха с ГЕРБ. Знам едно, че не искаме това да се повторя. За нас основното е ДПС да са вън от властта. Нашите ценности и морал са коренно различни. Нашето условие към ГЕРБ и Бойко Борисов беше това-ДПС да са вън от властта под всякаква форма. Добрият вариант за България е коалиция между РБ, ГЕРБ и патриотите, която да продължи реформите в България. Лошият вариант е БСП и ДПС да се върнат на власт", завърши Димитров.