Камера във Владая е засякла бившия шеф на ДАНС Петко Сертов на пети декември – денят, в който той е изчезнал. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в предаването „Лице в лице” по bTV.

3 дни МВР е крило информацията за изчезването на Петко Сертов по изрична молба на жена му, призна МВР-шефът. След това обаче информацията изтекла и полицията била длъжна да сподели каквото знае.

„Има нови видеозаписи, които не казват нищо ново – с всички средства на закона е установено какво е вършил на пети декември, че наистина с автомобила, който ползва обичайно, е напуснал република България посока Гърция. Новите записи потвърждават досегашните ни хипотези, става дума за камера на изхода на София посока Владая”, каза Вучков.

„Автомобилът не е негов, той ползва кола на момиче, която е племеница на човек, с когото са близки още от казармата. Той е ползвал тази кола от дълго време и в това няма нищо необичайно. Няма данни за престъпление, при което докладите до прокарутарата не са дали повод за образуване на досъдебно производство. Дано е жив и здрав и да подаде сигнал, че всичко с него е наред”, посочи МВР-шефът.

Относно документите, с които е напуснал дома си Сертов, Вучков заяви: „Още в началото е установено, че той няма дипломатически паспорт в момента. Задграничният му паспорт е в дома му.”

Толкова теории изтекоха досега, че чак ми идват в повече, посочи още министърът на въпрос дали изчезването на бившия шеф на ДАНС е свързано с неговата работа като съветник в частна фирма от сферата на енергетиката.

Само можем да предполагаме мотивите му да напусне страната, ако имаме нови данни, ще ги огласим на нова пресконференция, заяви още Вучков.