Коледните празници са време, в което не само празнуваме, но щем не щем обръщаме внимание и на личния си живот. За ергените и необвързаните дами коледните празниците биха могли да са добра възможност за нови срещи и запознанства.
Повечето свободни дни предразполагат към пътуване и попадане в нова социална среда, а това е чудесна възможност да откриеш сродна душа, стига да сме отворили душите си за подобна среща. Така доброто прекарване на празниците може да подари на чувстващите се самотни една Нова година, изпълнена с надеждата и обещание за нова пълноценна връзка, без значение дали става дума за младеж, за човек в зряла или по-късна възраст.

Най-драматични са празниците за хората, които формално пребивават в „нормални“ семейства, но които отдавна са загубили усещането си за истинска емоционална свързаност с партньорите си. Много изследвания показват, че за тези хора коледните празници са истински кошмар. Пищните трапези и алкохолното опиянение трудно могат да запълнят душевната празнота, а когато тя е гарнирана и с непрестанни дрязги и нескончаеми конфликти - най-големият празник е връщането отново на работа, което те изважда от домашния ад. Не случайно статистиката показва, че най-много искови молби за развод се подават именно в началото на новата година, когато коледните празници драстично са разкрили грозната картина на изчерпаните отношения и са дали тласък за промяна в по-добра посока.

Всякакви напъни да ни се внушава от псевдоспециалисти как стридите или виаграта ще ни превърнат в сексуални тигри или прехвалените секс хапчета ще запалят отново изгасналото семейно огнище или изтлялата връзка, изглеждат жалки. В подобни ситуации секс стимулантите те правят тигър, ала с увиснала опашка.