Двете жени, ранени от взрива в завода в Мъглиж, са настанени в "Пирогов" в много тежко състояние и реална опасност за живота, съобщиха от за БГНЕС от "Пирогов".

Лекарите от Клиниката по изгаряния се борят за живота им. 30-годишната жена е с 30% изгаряния, а 51-годишната жена е със 70% изгаряния.

БГНЕС припомня, че взрив в производствена база за пиротехнически изделия в Мъглиж уби 45-годишен работник, още четирима души са пострадали – 2 жени и двама мъже. Взривът стана в частния цех за ловни патрони и фойерверки. Сигналът към телефон 112 е получен в 11.27 часа.

Две жени, работнички в цеха, са откарани първоначално в болницата в Стара Загора, с лед това са транспортирани в Пирогов. Има опасност за живота им. Пострадалите две жени са на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото.

Екипът от гр. Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания. Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение. Според очевидци взривът е бил толкова силен, че е разрушил цеха наполовина, а покривът е изхвръкнал на 50-60 м. Оградата, разделяща цеховете също е срутена.