"Искам да забравя изминалата година и вярвам, че следващата ще е много позитивна за целия български волейбол", обяви вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

Днес на официална пресконференция родната федерация подписа партньорски договор с производителя на топки "Микаса". Според споразумението БФВ ще получава по 1035 топки на година от швейцарската фирма, в периода 2015-2019 година. "По този начин ние си обезпечаваме всички топки, които ще са ни нужни през следващите 4 години. Като парично измерение сумата, която федерацията получава в топки от близо 60 хиляди лева, като от наша страна няма никакво задължение да купуваме топки", обясни Ганев.

Той сподели мнението си за изминалата година в българския волейбол. "Българският волейбол беше вдигнал летвата доста високо последните 7-8 години. Сами виждате, че когато българският национален отбор не попадне в призовата четворка, всичко го считат за провал. Специално за мъжкия отбор, аз искам да забравят изминалата година, радвам се, че свършва. Лично аз вярвам, че следващата година ще е много позитивна за целия български волейбол, не само за мъжете. Жените се представиха добре, въпреки че всички очаквахме повече от тях. Може би това, че спечелиха Купа Елцин, даде надежди за по-добро представяне на Световното, но топката е кръгла, не знаеш как ще се завърти. Надявам се следващата година да имаме повече късмет и по-добри резултати", коментира Ганев.

"Имахме генерален спонсор за 4 години, който бе подписан през 2012 година и трябваше да продължи до 2016. Всички знаете какво се случи с банката, ние също сме потърпевши. Ние продължаваме напред, търсим нови партньори, нови спонсори, знаете, че догодина имаме две много важни домакински състезания - малките финали на Световната лига и Европейското първенство през октомври. Ние продължаваме да търсим, всеки, който иска да помага на българския волейбол, е добре дошъл. Имаме какво да предложим в замяна - знаете, че българският отбор е доста следван от фенове и медии", каза още вицепрезидентът на БФВ.