Магията на "Дисни" оживява в ефира на Нова ТВ на 26 декември. В коледния ден зрителите ще видят серия от най-забавните филми, а на "Фейсбук" страницата на медията специална игра ще предизвика малки и големи и ще зарадва 10 късметлии с коледни подаръци.

"Дисни" маратонът ще започне още от 12:30 ч. с премиерата „Джордж от джунглата 2” и едно забавно и щуро приключение. Веднага след него, от 14:15 ч., щафетата ще поемат 102 пухкави кутрета –„102 далматинци”, където Глен Глоуз ще влезе в ролята на злата Круела де Вил.

Следобедните часове ще бъдат запазени за още една премиера – от 16:00 ч. дългокосата принцеса Рапунцел ще се сблъска с външния свят и любовта в заглавието „Рапунцел и разбойникът”.

Премиерите ще продължат и в 20:00 ч., когато в малкия екран за първи път ще нахлуе най-забавната банда от играчки – „Играта на играчките 3”.
Освен да се пренесат във вълшебния свят на "Дисни", зрителите ще могат да спечелят и награди.

През целия ден на 26 декември, на фен страницата на Нова, киноманите ще могат да отговарят на въпроси, свързани със сюжета на различните филми. Накрая, всички отговорили правилно, ще участват в томбола за спечелването на оригинални "Дисни" награди с лика на най-известните и любими герои на световния филмов производител.

Изненада за киноманите е подготвил и най-големият български сайт за видео споделяне – Vbox7.com

От 20 декември до 4 януари онлайн потребителите ще могат да видят 13 филма от най-различни жанрове и за всички възрасти. За малките зрители ще бъдат заглавията „Истинската история на Котаракът в чизми“, „Муминтрол и преследването на кометата“, както и „Клуб Уинкс – вълшебно приключение”. Тийнейджърите ще видят „Ронал Вараваринът“ и комедията „Роднински връзки“.

Любителите на екшъните ще могат да проследят „Предградие 13“ и „Ларго Уинч“, а за феновете на историческите епоси ще бъде заглавието „Айрънклад“.
Vbox7.com няма да пропусне и киноманите – специално за тях ще бъде филма на Том Дичило за Doors, който ще разкаже за възхода на групата и самоунищожението на Джим Морисън. Коледният онлайн киномаратон се реализира с подкрепата на "Про Филмс".