"Какво бихте искали да смените във вашето минало? Моите рубли!" - така, с черен хумор, руснаците отвръщат на срива на националната си валута, която вчера изгуби 20% от стойността си спрямо еврото и долара.

След няколко финансови кризи, при които мнозина изгубиха всичките си спестявания, руснаците търсят спасение в черния хумор. На улицата и в социалните мрежи горчивите шеги не спират.

"Рубли ни останаха, но пари нямаме" е сред популярните смешки по темата.

"Просълзих се от съжаление към премиера Медведев, който каза, че си държи всичките спестявания в рубли".
Сред най-популярните вицове в момента е този за руско дете, което отива при баща си да иска пари с думите: "- Тате, дай 5 рубли." Баща му отговаря: "- 20 рубли? За какво са ти 50 рубли?"

"На 12-ия удар на часовниковата кула на Кремъл, рублата се превръща в тиква", предупреждава интернет потребител.

"Излязох да изпуша една цигара и рублата изгуби 4 пункта", оплаква се друг потребител в Туитър. "Спрете да пушите!", му отговаря друг.

"Икономиката на Съединените щати е в спад, но доларът е стабилен, икономиката на Европейския съюз е в спад, но еврото е стабилно, икономиката на Русия е стабилна, но рублата е в спад", отбелязва саркастично друг потребител в Туитър.

"Бюрата за обмяна на валута обявяват погрешка курсовете си за еврото по Фаренхайт, вместо по Целзий", пише друг потребител.