Кола, приличаща на автомобил на бъдещето, създаде български инженер от Русе, показа репортаж на Нова телевизия. Спортният автомобил е тестван на световноизвестни писти и е представен във Великобритания и дава добри резултати.
Разработката е подпомогната от английска компания и вече е представена на Острова. Колата е пригодена и за движение по обикновени пътища, както и на специализирани трасета. Дизайнът е на български екип, като е ползвана и помощ от английски експерти.

Водещ е българинът Росен Даскалов, наследник на фамилия с изявени спортни традиции в моторните спортове у нас и в чужбина. Баща му – Стефан Даскалов е дългогодишен състезател с мотоциклети и автомобили, многократен шампион на страната. Самият Росен също има богата спортна биография – занимавал се е на майсторско ниво с картинг, мотоциклети и състезателни автомобили.

Цената на колата е 72 000 паунда. Технически Sin R1, както е наречен прототипа, разполага с 6.2-литров, V8 двигател. Мощността на колата е 450 к.с., тя се ускорява от място до 100 км/ч за 3,5 секунди.