2,3 милиона лева са инвестирани в новата месарска фабрика на „Бозмов“, която бе официално открита вчера на площадката на бившия кожарски завод в Русе. Лентата тържествено прерязаха собственикът Ивелин Бозмов, съпругата му Ростислава и кметът на Русе Пламен Стоилов. Молебен за успешен бизнес на новото предприятие отслужи отец Марин, а за доброто настроение на гостите пя ангелогласната Крисия, прославила България преди месец на детската Евровизия.
Модерното оборудване във фабриката ще позволи повишаване с 60-70% на сегашния производствен капацитет от 3-4 тона на ден. Предстои на пазара да се пуснат и нови продукти.
Започнахме преди 10 години с малък магазин с транжорна в „Здравец Север“ с 4 човека персонал. Сега осигуряваме работа на повече от 100 човека и продаваме продуктите си в 22 свои магазина в Шумен, Добрич, Варна, Силистра, Разград и Свищов. Фабриката е изградена напълно по европейските стандарти, в нея съм вложил целия си 25-годишен месарски опит. Още преди години заложихме на високото качество, а не на ниските цени и тази стратегия ни се отплаща, тъй като клиентите са доволни от това, което им предлагаме. Гарантирам, че няма да им изневерим и занапред, заяви Ивелин Бозмов.
Предприемачът изрази голяма тревога от липсата на млади кадри за месарската индустрия.
Търсим хора, които да обучим да работят при нас, но желаещи няма. От гимназията по зърнообработване, където има такава паралелка, не е дошъл нито един човек при нас. Аз съм последният млад специалист, излязъл от „Месокомбинат Русе“, който е ковачницата за кадри в този бранш. Не знам кой ще работи в цеховете след десетина години, каза Ивелин Бозмов.