„Утро“ и Община Русе обявяват старта на традиционната анкета за избора на Спортист на годината на Русе 2014. От днес събираме номинации в утвърденото и авторитетно допитване за определяне на най-добрите 10 спортисти на Русе през годината. Клубовете ще имат възможност да направят своите предложения на [email protected] или на телефон на 082 81-56-28 до 10 декември включително. После думата ще имат спортните журналисти в Русе, които ще подготвят своите листи с Топ 10 на нашия град. 
Попадналите след великолепната десетка спортисти ще бъдат наградени от кмета на Русе Пламен Стоилов и общинското ръководство в края на първата третина от януари.
Критерий за оценяване на състезателите ще са техните успехи, степенувани първо като представяне на световни и европейски първенства за мъже и жени, Младежката олимпиада, реномирани международни турнири. Първото място във всяка листа ще носи 10 точки, второто - 9, третото - осем и т.н.
Освен това ще бъде проведена и анкета за най-добър треньор, отбор №1 и най-изявен състезател в приложните спортове.
Спортистът на годината, най-добрият наставник и най-силният отбор ще получат още специалните статуетки „Спортен Олимп“, които се връчват по традиция от президента на федерацията по борба и най-титулован русенски спортист Валентин Йорданов. Статуетките изваяни отново от известния скулптор Дилян Хубанов, вече са готови и очакват своите притежатели.