Шокираща саморазправа с потенциален крадец се разигра в чилийската столица Сантияго. 32-годишен мъж опрял нож в гърлото на пенсионер, за да го обере, но бързо бил обезоръжен от минувачите и подложен на публично унижение, съобщава „Мирър“.
След като взели оръжието на Валентино Барера, мъжете го съблекли, увили го в прозрачно фолио и го вързали за осветителен стълб. Около голия престъпник бързо се събрала тълпа, в която много хора се изявили като фотографирали и разпространили срамната сцена в интернет.

Хората се разделиха в мненията си по въпроса дали това е правилният начин да се постъпи с Барера. Докато според едни тези, които бият нападателите, не са по-добри от тях, други смятат, че случаят доказва липсата на ефективна полиция. „Просто трябваше да го арестуват, не да го бият. Това ни слага на същото ниво като престъпниците“, заяви Даниела Пазо. „Аз пък искам да направят същото нещо на крадеца, който ме заплаши с оръжие тази сутрин“, каза Дайчи Юка.

Полицията пристигна след 20 минути. Единственото нещо, което апашът каза, е, че иска да бъде пуснат на свобода. Той няма да подаде жалба в полицията. От жалбата се отказа и възрастният мъж, жертва на Барера. „Ако мъжът, който беше вързан за стълба, или неговата предполагаема жертва не подаде жалба, няма какво да направим“, обясниха униформените.