През почивните дни времето ще бъде облачно, в Северна България и студено със слаб вятър, съобщиха за БГНЕС от НИМХ.

Там ще има и слаби превалявания от дъжд и сняг, а в отделни райони ще се образуват и поледици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, в София около 2. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. В Южна България само на отделни места ще превали слаб дъжд. В неделя също времето предполага да сме дебело облечени, ще бъде облачно в Северна България. Там ще се радват на снежна покривка, а в Южна България не трябва да забравят чадърите заради дъжда.

Въобще цялата първа половина на следващата седмица се очаква да е с валежи, на места интензивни. Временно спиране на преваляванията се очаква да има около петък, но това може би ще продължи само ден-два.

В периода от 5 до 11 декември се очаква минималните температури да се понижат, тъй като и времето ще се изясни. Температурите тогава ще достигат на места до минус 11 градуса.

По прогнозни данни за празниците в края на месец декември има вероятност около Коледа да има валежи, но все още е рано да се каже дали те ще са от сняг или дъжд.