Голям шамар отнесе Бундеслигата в 5-ия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. За първи път в нейната история и 4-те представители на германския елит записаха поражения.

След като “Байерн” загуби злощастно с 2:3 при гостуването си на “Манчестър Сити”, а “Шалке 04” бе прегазен 0:5 от “Челси” в Гелзенкирхен, своя принос за печалното постижение дадоха “Борусия” (Д) и “Байер” (Л). Дортмундци паднаха с 0:2 от “Арсенал” в Лондон.

Това донесе третото поражение за немски отбор от английски и зарадва изключително много медиите на Острова. Те намериха в това малък отдушник за мачовете на национално ниво, където бундестимът доминира.

За последната немска загуба се погрижиха Димитър Бербатов и съотборниците му от “Монако”.

В Леверкузен домакините от “Байер” направиха една камара пропуски, за да се стигне до 72-ата мин. Тогава Бербатов открадна топката от Чалханоглу и подаде на Дирар. Той центрира, а Окампос с шпагат прати топката в мрежата за крайното 1:0.

В продължението на мача българският нападател бе сменен, а всички 26 230 зрители станаха на крака и го аплодираха. Бербатов рита за “аспирините” в периода 2001 - 2006 г. При сядането на пейката той съблече фланелката си и я подари на фен, който бе зад нея.