„Като след основен ремонт съм. Човек оценява много неща по друг начин, оценява подкрепата, която е получил от хора, които са му близки и си прави самооценка. Самият факт, че съм бил подкрепен от много хора ме кара да си мисля, че пътят, по който съм вървял е бил правилен”. Това каза за Нова телевизия Йордан Стойков – бивш депутат от БСП и бивш кмет на Севлиево, който беше в кома след катастрофа.

В средата на август Стойков катастрофира на магистрала „Тракия” и беше в много тежко състояние. Седмици той беше в медикаментозна кома.

„Тази дата беше важна за мен, тъй като предстоеше среща в София на „Позитано”, свързана с листите за народни представители. За съжаление непредвидени обстоятелствата ме закараха на друго място”, споделя Стойков.

Той не стига до централата на БСП, а до болницата в Стара Загора. Причината – автомобилът му излита в канавката, след като е засечен от друга кола на магистралата. Сътоянието му е тежко. Нараняванията са по цялото тяло. По-късно е транспортиран във ВМА в София. Седмици наред е в медикаментозна кома, за да се възстанови организмът му.

Зад волана на другия автомобил е била млада жена.

„Нямам лоши чувства към тази жена, със сигурност не е действала умишлено. Аз се надявам досъдебното производство да свърши най-бързо”, заявява Стойков.

Обратно в живота бившият депутат става много по-предпазлив.

„Първо искам да кажа, че се надявам на никого или на много малко хора да се случват събития като това. В тази връзка се опитвам да шофирам, внимателно”.

Лош късмет, знамение или случайност, но инцидентът оставя Стойков извън парламента, въпреки шансовете му да бъде водач на листата в Габрово. Мястото му в листата заема Кирил Добрев, който е народен представител и в този парламент.

„Животът продължава, изборите минаха, имаме избран представител от Габрово и аз се надявам, че той ще бъде добър представител”.

Не остава безразличен и към събитията около БСП последните месеци.

„Резултатите от тези избори са снимка на състоянието на държавата, в тази връзка БСП загуби много, но има и много възможности”, коментира бившият депутат.

Стойков ще се възстановява от травмите поне 6 месеца.