Мечо Пух може да бъде забранен на детска площадка в Полша, защото местни политици го заклеймиха като полугол хермафродит, който не е подходящ пример за децата.

Обичаният герой на писателя Алън Милн е трябвало да даде името си на детска площадка в полския град Тушин, пише в. "Мирър". Властите блокираха решението след разгорещен дебат относно малкото дрехи на мечето и "съмнителната му сексуалност". "Когато писателят станал на 60 г., отрязал тестисите на Пух с ръждясал бръснач заради проблеми със собствената му идентичност", каза една от присъстващите на дискусията.

Други от присъстващите предложиха на детската площадка да бъде използван образът на Мечето Ушко, което е напълно облечено.

Много от местните жители не са впечатлени, че избраниците им във властта отделят доста време на толкова тривиален въпрос. "Мечето Пух е мечта с нисък интелект и за нещастие, това важи и за тези, които се притесняват от този въпрос. Мечо Пух е алкохолик и лъжец. Той няма бельо и е отрязал тестисите си", смята един местен жител.

Официалната съдба на Мечо Пух все още не е известна.