62-годишният Васил Гиденов от невестинското село Друмохар загина, затиснат под трактора си, докато катерел един от баирите на селото, за да нагледа болната си леля, живееща сама в къща, до която няма път, а се минава направо по склона. Изкусният майстор-дърводелец два-три пъти седмично палел трактора, за да й закара хранителни продукти - хляб, олио, сол, както и лекарствата, нужни на възрастната жена, която напоследък била болнава, съобщава подробности за трагедията Struma.bg.
Сигналът за нещастието е получен в община Невестино около обяд, близки на Гиденов позвънили, че мъжът тръгнал предния ден до леля си и не се е прибрал. В село Друмохар живеят около 400 човека. Преобърнатият трактор е открит от кмета Красимир Георгиев, бивш полицай в Кюстендил. Той веднага позвънил на 112, за да сигнализира за инцидента.

„Тялото на мъжа беше смазано, докато карал по баира, нещо е станало, тракторът се претърколил по склона, като 62-годишният дърводелец изпаднал от него и бил затиснат от машината”, разказват пристигналите на мястото на инцидента медици. „Предстои техническа експертиза, която ще провери изправността на спирачките, както и на целия трактор, но машината е нова, едва на няколко години работа”, споделят още в Друмохар.

Според живеещите в селото Васил Гиденов бил един от най-популярните дърводелци в района. „Имаше златни ръце, не един човек от общината, а и доста кюстендилци се радват на мебeли, направени от сръчните му ръце”, разказват в селото, потресени от трагедията.

Преди да се захване с дърводелство в собствената си работилница, бай Васил работил в мебелния комбинат „Каляшки” в Кюстендил. След закриването на завода семейството му се преместило да живее за постоянно в Друмохар, синът и дъщерята живеят в Кюстендил, но честичко прескачали при родителите си на село.