Учените са открили, че сексуалното желание и на двата пола е в своя връх в 8:00 ч. и 20:00 ч. Оказва се, че можете да правите секс по два пъти на ден и той да трае толкова дълго, колкото искате. Но реалността не е такава.

Много ли е или е малко?

За съжаление, отношението към секса днес е правиш ли го или не го правиш.

Всъщност темпераментът определя с кого, как и колко често ще правим секс. Естествено, няма нищо лошо, ако не сме хиперактивни любовници, защото искрата на обичта не се измерва с продължителността и честотата на половия акт.

Интересен е фактът, че според научните изследвания 2-3 пъти седмично е оптималният брой сексуални актове на седмица.

Колко може и колко е нужно?

Телевизията, медиите, киното налагат идеята, че бързият секс е лош. В действителност експерти казват, че 5-минутният полов акт е човешката норма. В природата процесът на размножаване е краткотраен.

Женски и мъжки поглед над нещата

Мъжете се интересуват от продължителността на половия акт много повече, отколкото жените. Те се притесняват, ако сексът не е достатъчно дълъг, въпреки че проучванията показват, че средностатистическата жена не се нуждае от един час сексуални удоволствия - достатъчни са ѝ 10 минути.

Обратно към статистиката

Ако погледнем към статистиката, цифрите сочат, че само 19% от двойките имат свръхактивен полов живот и са интимни поне 3 пъти седмично. 35% от двойките правят секс 1-2 пъти седмично.

25% от двойките се чувстват страхотно и се обичат един друг, като правят секс 2-3 пъти месечно.
21% от анкетираните правят секс по-малко от веднъж месечно.